This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Paketit 5.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Cart

Sinkkivoidepala- nopea apu ihon kutinaan ja oireiluun

Posted by Hanna Savioja on
Sinkkivoidepala- nopea apu ihon kutinaan ja oireiluun

Kutiseva iho on kiusallinen vaiva ja voi pahimmillaan viedä jopa yöunet. Usein ihon kutinan taustalla on allerginen reaktio tai atooppinen ihottuma. Voiteilla tai ihonhoitotuotteilla ei voi poistaa kutinan juurisyytä, mutta oireita voi helpottaa huomattavasti. Kutinan rauhoittuminen hillitsee myös raapimisen tarvetta ja iho saa mahdollisuuden parantua nopeammin. 

Varsinkin pienillä lapsilla ja vauvoilla kutiseva iho aiheuttaa öistä levottomuutta ja koko perheen voimavarat saattavat olla koetuksella öisten heräämisten vuoksi. 

Miten hoitaa kutisevaa ihoa luonnollisesti? Eliminoi ainakin nämä asiat:

1. Vaihda vaatteiden ja liinavaatteiden pesuaineet luonnollisiin. Monet kaupan pesuaineet sekä huuhteluaineet, varsinkin hajustetut sellaiset saattavat aiheuttaa ihoärsytystä. Todella hyvä tehokas luonnollinen pesuaine on tavallinen pesusooda (kidesooda). Se toimii loistavasti niin pyykin kuin astioidenkin pesuun. Myös siivoussaippua toimii mainiosti pyykin pesuun.

2. Vältä ihonhoitotuotteita, joissa on säilöntäaineita, synteettisiä hajusteita, silikonia, mineraaliöljyjä tai emulgaattoreita. Säilöntäaineet auttavat tuotetta säilymään vuosikausia kaupan tai apteekin hyllyllä, mutta ne usein sekoittavat ihon omaa mikrobitoimintaa. Säilöntäaineet tuhoavat tuotteen mikrobeja, mutta pyyhkivät samalla myös ihon omat maitohappobakteerit pois. Syntteettiiset tuoksut ovat säilöntäaineiden lisäksi yksi ylesisimmistä ihoärsytystä aiheuttavista lisäaineista. 

Silikoni tekee ihosta silkkisentuntuisen, mutta estää muiden kosteuttavien ainesten imeytymisen ihoon. Tätä samaa tekee monet emulgaattorit. Näitä aineksia ei iho tunnista ja siksi silikonia, mineraaliöljyjä, emulgaattoreita ja säilöntäaineita sisältävät voiteet jäävät usein ihon pinnalle pyröimään ja eivät imeydy. Tunnistat silikonit ainesosalistasta nimellä: cone-loppuiset, methiconsilanolsilylsiloxanesiloxysilicone tai silane.


3. Älä tartu heti lääkevoiteisiin/ kortisonivoiteisiin
Työssäni luonnonkosmetiikan valmistajana törmään usein siihen, että moni on saanut ihotautilääkärillä käydessään heti reseptin hydrokortisonivoiteiden käyttöön. Kyseessä on saattanut olla pienikin ihomuutos ja eräälle asiakkaalle jopa 4kk vauvalle suositeltiin kortisonivoiteita lievän taiveihottuman vuoksi. Kortisonilla on hyötynsä voimakkaiden ja akuuttien tulehdusten ja ihosairauksien hoidossa, mutta kortisonin (eli synteettisen stressihormonin käytössä) on aina myös haittapuolensa. Joskus kortisonivoiteiden aiheuttama TSW (Topical Steroid Withdrawal) sekoitetaan tavalliseen atopiaan.

 

Sinkki tunnetaan sen rauhoittavista ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon erityisesti atooppisen ihon hoitoon.

Tämä luonnollinen lähestymistapa ihonhoitoon ei ainoastaan rauhoita oireita, vaan myös edistää ihon omaa korjausprosessia. Sinkkioksidia sisältävä voidepala rauhoittaa ja viilentää ärtynyttä tai kutisevaa ihoa. Se vähentää ihon punoitusta ja muodostaa iholle suojaavan kerroksen.

Magic Zinc Voidepalassa ei ole säilöntäaineita, silikoneja, lisättyjä tuoksuja tai muitakaan lisäaineita. Se sisältää vain kylmäpuristettuja kasviöljyjä (kaura-ja ohdakeöljyä), kotimaista mehiläisvahaa, sinkkioksidia (non-nano) ja E-vitamiinia.

Magic Zinc voidepala auttaa erityisesti rikkinäisen ja kutisevan ihon hoidossa. Moni asiakas on saanut siitä apuja oireisiin välittömästi.

 

Asiakaskokemuksia sinkkipalan käytöstä atooppisen ihon hoidossa:

Nainen 38v.
Ihohaaste: Helposti reagoiva ja kutiseva atooppinen ihottuma

Asiakkaan sanoin:

"Sinkkivoidetta laitettu kerran päivässä paksu valkoinen kerros. 
Ei mitään muuta muutosta eikä mitään muita voidetta ku sinkkivoide. Toki pakkanen laskee myös nyt koko ajan et iho räjähti ku pakkanen nousi hetkeksi ja nyt laskee mut ei valohoitoa eikä mitää muuta hoitoa ku toi voide. Kutina myös loppuu ku sitä laittaa"

Kuvat: Iho su iltana klo 20, toinen kuva seuraavana päivänä

 

 

Poika 5v.
Ihohaaste: Kutiseva ja kuiva atooppinen ihottuma

Kuvien välillä 1,5 viikkoa. Kutina ja ihoaräsytys hävisivät kokonaan Magic Zinc Voidepalalla

 

 

 

Jos olet kyllästynyt jatkuvaan kutinaan ja ihon ärsytykseen, sinkkivoidepala voi tarjota toivottua helpotusta.

Käyttämällä sinkkivoidepalaa säännöllisesti voit huomata, että ihosi punoitus ja kuivuus vähenevät merkittävästi. Sen luontaiset antiseptiset ominaisuudet auttavat pitämään ihon puhtaana ja suojaavat sitä ympäristön haittatekijöiltä, jotka voivat pahentaa oireita.

 

Miten sinkkivoidepalaa käytetään? 

Sinkkivoidepala jättää ihon hetkeksi vaaleaksi. Se onkin parhaimmillaan levitettynä hoitovoiteeksi yön ajaksi. Voide imeytyy parhaiten lämpimän kylvyn tai suihkun jälkeen kun iho on vielä lämmin ja kostea.

Hiero palaa kuivien puhtaiden käsien välissä, jotta se lämpenee ja siitä irtoaa helposti voidetta. Sivele sinkkivoidetta ongelmakohtiin pesun jälkeen niin usein kunnes iho on rauhoittunut. Voit levittää voidetta suoraan palalla tai käsien kautta. 

 

Rohkaisen sinua kokeilemaan sinkkivoidepalaa osana päivittäistä ihonhoitorutiiniasi, erityisesti jos olet jo kokeillut monia muita tuotteita ilman toivottua tulosta!

T: Hanna 

← Older Post Newer Post →

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published