This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Paketit 5.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Cart

5 syytä, miksi juuri GRASS FED talivoide on niin hyvää ihollesi?

Posted by Eeva Pauliina on
5 syytä, miksi juuri GRASS FED talivoide on niin hyvää ihollesi?

Miksi käytämme talivoiteissamme raaka-aineena ainoastaan kotimaista alusta loppuun saakka nurmiruokitun naudan talia ja miksi se on niin hyvää ihollesi?

Lajityypillisesti laiduntavan (eli myös vapaasti liikkuvan), alusta loppuun saakka pelkästään nurmea syöneen naudan tali on parasta, mitä ihonhoidossa kannattaa käyttää. Tällä tavoin eläneen naudan talissa on optimaalinen rasvahappoprofiili sekä pH meidän oman ihomme sebumin (ihotali) kanssa.

Grass fed tali sisältää myös monia iholle hyödyllisiä fytoravinteita, joita ei viljalla ruokitun eläimen rasvasta löydy yhtä runsaasti.

Miksi laiduntaneen eläimen rasva on parempaa ihollesi kuin viljaa syöneen?

  1. Korkeampi omega 3-pitoisuus, joka tarjoaa apua ihon suojamuurin vahvistamiseen solutasolla (ekseema, atopia ja rosacea).

  2. Korkeampi fytoravinnepitoisuus, karotenoidit (antioksidanttiset fytoravinteet, jotka vähentää tulehdusta), (juonteet, pintakuivuus, ihon elastisuus).

  3. Runsaampi mikrobiston monimuotoisuus, joka on avainasemassa ihon kokonaisterveydelle.

  4. 1,5 korkeampi C-vitamiinipitoisuus (antioksidanttinen vaikutus).

  5. 3x korkeampi E-vitamiinipitoisuus. Voimakas antioksidanttipitoisuus, todettu ehkäisevän kollageenin hajoamista, joka pitää ihon nuoren näköisenä ja kimmoisana.

 

Kolme Cosmetics Talivoiteet:

 

Mummeli Talivoide 120ml

  • unscented
  • sopii erityisesti reaktiiviselle, kuivalle ja herkälle iholle
  • koko perheen perinteinen yleisvoide
  • kasvoille ja vartalolle
    Katso lisää
 

Taivahan Talivoide 120ml

  • yrttinen kukkaistuoksu
  • silkkinen syväkosteuttava voide lisäämään ihon elastisuutta
  • erinomainen ikääntyvälle iholle
  • kasvoille ja vartalolle
    Katso lisää


     

    Talikeijo, pihkantuoksuinen talivoide 120ml

    • maltillisesti (3,5%) kotimaista kuusenpihkaa
    • kosteuttaa ja hoitaa
    • kasvoille ja vartalolle
    • Erinomainen erilaisten ihovaurioiden, tulehdusten ja ihottumien hoitoon
      Katso lisää


    Mitä väliä sillä on yleisesti, onko eläin syönyt nurmea (grass fed) vai viljaa (grain fed)? 

    Olet mahdollisesti kuullut nämä maailmalta rantautuneet termit Grass Fed ja Grain Fed, mutta tutustutaanpa niihin tarkemmin. Nurmea alusta loppuun saakka syöneen eläimen lihaa kutsutaan yleisesti Grass Fed tai Grass Fed Grass Finished -termeillä ja nurmella sekä viljalla ruokitun naudan lihaa Grass Fed Grain Finished tai vain Grain Finished -termeillä.

    Nurmi ja niittykasvillisuus on märehtijöiden lajityypillinen ravinto ja Suomessa edelleenkin eläinten pääasiallinen ravinto, mutta liha- ja maitoteollisuudessa käytetään lähes poikkeuksetta lisänä myös viljaa ja/tai rypsi yms. -pitoista rehua.

    Suomessakin on alettu käyttämään marketissa myytävien lihojen etiketeissä ”Nurmella ruokittu”-merkintää, mutta se ei automaattisesti tarkoita sitä, etteikö eläin saisi myös viljaa tai rypsi- ym. öljykasvipitoista täydennysrehua.

    Erityisesti REKO-ringeistä löytyy suomalaisia tuottajia, jotka kasvattavat aidosti karjansa alusta loppuun saakka nurmella ja myyvät tuotteitansa Luomu Grass Fed -merkinnällä. 

    Tukemalla kotimaista nurmella ruokitun naudan tuotantoa tuet samalla myös maaperämme elinvoimaisuutta ja eläinten mahdollisuutta lajityypilliseen elämään!

     

    Kuva Karisalmen luomutilalta
    Talivoiteet tehdään laiduntaneiden nautojen rasvasta

    Kuvat Karisalmen luomutilalta, jossa ylämaankarja elää vuoden ympäri ulkona ruohoa syöden. Lehmät saavat rauhassa myös imettää ja hoitaa jälkikasvuaan laumassa.

    Miksi viljaa ja rypsiä usein suositaan rehuna?

    Maitoteollisuudessa viljan hiilihydraatit ja rypsin rasva tehostavat maidon tuotannon määrää ja lihateollisuudessa ne lisäävät eläimen kokonaismassaa ja rasvakudoksen määrää. Näin ollen se lisää ymmärrettävästi myös taloudellista tuottavuutta tuottajalle. Tämä ruokintakäytäntö on myös usean suomalaisen tuottajan haastattelun perusteella lähes sääntö kuin poikkeus maito- ja lihateollisuudessa. Vilja- ja rypsi- tai muiden öljykasvipitoisten täydennysrehujen määrät ovat liha- ja maitoteollisuuden määrittelemiä ja sopimustuottajat noudattavat näitä säädöksiä.

    Glyfosaatti on iso ongelma  vilja- ja rypsi/rapsirehun tuotannossa

    Yksi merkittävin, mutta valitettavasti vähätellyin huomioon otettava asia on vilja- ja rypsi/rapsirehun tuotannossa yleisesti käytettävä torjunta-aine glyfosaatti. Sen on todettu aiheuttavat haittaa niin eläimen kuin ihmisen elimistössä, maaperän mikrobistossa ja pölyttäjistä puhumattakaan. Glyfosaattijäämiä on löydetty myös lihassa ja eläimen talissa, sillä glyfosaatille on ominaista sitoutua kudoksessa yleisimmän aminohappomme glysiinin paikalle ja varastoitua rasvakudokseen eli tässä tapauksessa myös naudan taliin. Lisää aiheesta voit kuunnella kattavasta suomenkielisestä podcastista nimeltä Kuulopuhetta, joka on kuunneltavissa ilmaiseksi spotifysta. Linkki Glyfosaatti -jaksoon löytyy tästä: https://open.spotify.com/episode/3vePn5ntcHl5YOJQilWWOj


    Tutkimusta aiheesta:

    Laajassa vuonna 2021 aloitetussa Bionutrient Instituten tekemässä tutkimuksessa The Beef Project (https://www.bionutrientinstitute.org/beef) verrattiin alusta loppuun saakka nurmiruokitun (Grass Fed) sekä nurmella ja viljalla (Grain Finished) ruokitun naudan lihaskudosta ja rasvaa.

    Tutkijat havaitsivat merkittävän eron näiden kahden ruokintamenetelmän välillä. Ensinnäkin alusta loppuun saakka nurmiruokitun naudan lihaskudos muistutti terveen urheilijan lihaskudosta, kun taas nurmella sekä viljalla ruokitun naudan lihaskudos muistutti metabolistaoireyhtymää ja diabetesta sairastavan henkilön lihasta.

    Tästä voisi maalaisjärjellä ajatella, että tutkimustulokseen vaikutti ainakin annettu viljan määrä ja laatu sekä eläinten mahdollisuus liikkua. Tuloksesta ei kannata kuitenkaan vetää suoria johtopäätöksiä suomalaisen karjan terveyteen vaan tutustua uteliaasti esimerkiksi The Beef Project -tutkijoiden havaintoihin tämän tutkijaryhmän tekemän keskustelupaneelin kautta.  https://www.bionutrientinstitute.org/session

    Dr. Eric Berg on tehnyt alustavista tutkimustuloksista selkeän koosteen, jonka pääkohdat kokosimme tähän taulukkoon: 

     Viljalla ruokittu Ruoholla ruokittu
    • enemmän tulehdusmarkkereita
    • korkeammat virtsahappopitoisuudet 
    • korkeammat homokysteiini pitoisuudet (yhdistetty ihmisillä kohonneeseen riskiin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin)
    • korkeammat sokeripitoisuudet lopputuotteissa 
    • korkeammat pitoisuudet niasiiniamidissa  (synteettinen B3 vitamiinin muoto)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • korkeammat omega-3 pitoisuudet (3 x korkeampi DHA ja 10 x korkeampi EPA-pitoisuus)
    • korkeammat fytoravinne pitoisuudet (beta karoteeni ym.)
    • monimuotoisempi mikrobisto 
    • korkeammat niasiini pitoisuudet (B3 vitamiinin bioaktiivinen muoto)
    • 1,5 x korkeammat C-vitamiini pitoisuudet 
    • 3 x korkeammat E-vitamiinipitoisuudet 
    • korkeammat koliini pitoisuudet (maksan terveys, aivot))
    • korkeammat karnosiini-pitoisuudet (elintärkeä aivojen, lihaksiston ja hermoston toimintaan)
    • 5 x korkeammat antituumori (kasvaimen vastainen) biomarkkeri pitoisuudet vs. Grain Finished

     

     

     

    Yleisesti ottaen tärkeimmät tutkimuslöydökset olivat nurmella alusta loppuun saakka ruokitun naudan lihan korkeampi bioaktiivisten ravinteiden pitoisuus, parempi rasvahappoprofiili ja parempi metabolisten biomarkkereiden osuus. Tämä kuvastaa lihaskudoksen parempaa kokonaisterveyttä ja energian tuotantoa.

    Tutkijaryhmällä on tarkoitus viedä tutkimusta eteenpäin selvittääkseen, onko lajityypillisesti alusta loppuun saakka nurmella ruokittujen, terveemmistä eläimistä peräisin olevien tuotteiden kuluttamisella vaikutus ihmisen terveyteen. Olisi mahtavaa, jos Suomessakin alettaisiin kiinnittämään enemmän huomiota tuotantoeläinten ruokinnan vaikutukseen lopputuotteen laadussa.

    Voisikohan tässä julkaisussamme esitetyt Bionutrient Instituten tutkimustulokset osaselittää syitä, miksi ravintotieteen tutkimukset ehdottavat lihan olevan epäterveellistä ja voimakkaasti tulehdusta lisäävää? 

    Jääkäämme innolla odottamaan näitä mielenkiintoisia tuloksia!

    Tämä aihe on kokonaisuudessaan suurin syy siihen, miksi me Kolme Cosmeticsilla käytämme kaikissa talivoiteissamme ainoastaan alusta loppuun saakka nurmiruokitun ja lajityypillisesti elävän eli myös vapaasti liikkumaan pääsevän Highlander naudan talia. Suuret kiitokset tämän mahdollistamisesta kuuluu Karisalmen luomutilan Terhille ja Terolle!

    Laatuasioissa emme tee kompromisseja ja pyrimme aina takaamaan sinulle huippulaadun sekä puhtauden talivoiteissamme!

     

    <3: Taliaivot Hanna & Eeva

     

     

    ← Older Post Newer Post →

    0 comments

    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published