This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Paketit alk 4.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
Cart

Miten GRASS FED talivoide vaikuttaa ihoosi?

Posted by Hanna Savioja on
Miten GRASS FED talivoide vaikuttaa ihoosi?

Lajityypillisesti ja vapaasti laiduntavan, pelkästään nurmea syöneen naudan tali on ratkaissut monen pitkään jatkuneet ihonhoidon haasteet. Tämä johtuu pitkälti talin optimaalisesta rasvahappoprofiilista ja samankaltaisuudesta oman ihomme kanssa. Moni on huomannut Grass fed talivoiteiden vahvistavan ihon suojamuuria, ehkäisevän tulehdusta ja auttavan ihoa uudistumaan. 

Nurmella ruokitun naudan tali sisältää runsaasti iholle suotuisia rasvaliukoisia vitamiineja ja mineraaleja, kuten A-, D-, K-, E- ja B12-vitamiineja sekä iholle suotuisia rasvahappoja, kuten alfalinoleeni-, linoleeni-, palmitiini- ja steariinihappoa.

On hyvä tiedostaa, että synteettiset laboratoriossa valmistetut vastaavat vitamiinit ja rasvahapot eivät koskaan yllä samalle laatu- ja imeytyvyystasolle, kuin talissa luonnollisesti bioaktiivisessa muodossa olevat vitamiinit ja rasvahapot. 

5 syytä, miksi GRASS FED talivoide on niin hyvää ihollesi

  1. Korkea omega 3-pitoisuus (Omega-3 ja -6 rasvahapot ovat suhteessa 1:1 ) vahvistaa ihon suojamuuria ja tarjoaa apua mm. auttaa ekseemaan, atopiaan ja rosaceaan. 

  2. Luontaiset fytoravinteet silottavat juonteita, kosteuttavat ihoa ja tekevät ihosta napakan. Antioksidanttiset fytoravinteet (mm. karotenoidit) auttavat myös vähentämään ihon tulehdusta.

  3. Runsas mikrobiston monimuotoisuus tukee ihon kokonaisterveyttä. Monet tavanomaiset ihonhoitotuotteet jopa häiritsevät ihon mikrobitoimintaa (säilöntäaineet, voimakkaat alkoholit ja hormonihäiriköt).

  4. Sisältää bioaktiivista retinolia joka on paras A-vitamiinin muoto ihmisen iholle. Lue lisää täältä. Apua mm. akneen ja ennenaikaiseen vanhenemiseen.

  5. Korkea E-vitamiinipitoisuus. Voimakas antioksidanttipitoisuus, todettu ehkäisevän kollageenin hajoamista, joka pitää ihon nuoren näköisenä ja kimmoisana. E-vitamiinin puutos voi näkyä ihossasi normaalin ihon kuivumisena, rasvaisen ihon tulehtumisena ja näppyyntymisenä. 

Tiesitkö että synteettinen ja eläinperäinen retinoli toimivat eri tavalla auringon kanssa? Synteettinen retinoli on usein auringolle herkistävä. Talin retinoli taas edesauttaa D-vitamiinisynteesiä ihollasi. Talivoide on siksi auringosta nauttivien hyvä tukituote ja tukee ihosi suojamuurin toimintaa. Talivoidetta voi myös käyttää huoletta ilman pelkoa retinolin yliannostuksesta. 

 

Kolme Cosmetics Talivoiteet:

Mummeli Talivoide 

  • Hajusteeton ja mieto
  • Sopii erityisesti reaktiiviselle, atooppiselle,kuivalle ja herkälle iholle
  • Koko perheen yleisvoide (Myös 0-3v. lapsille)
  • Kasvoille ja vartalolle
    Katso lisää

 

Taivahan Talivoide 

  • Yrttinen kukkaistuoksu
  • Silkkinen syväkosteuttava voide lisäämään ihon elastisuutta
  • Erinomainen ikääntyvälle iholle, tukkeutuvalle iholle
  • Kasvoille ja vartalolle
    Katso lisää

 

Talikeijo, pihkantuoksuinen talivoide 

  • Sopivan miedosti (3,5%) kotimaista kuusenpihkaa
  • Kosteuttaa ja hoitaa
  • Kasvoille ja vartalolle
  • Erinomainen erilaisten ihovaurioiden, tulehdusten ja ihottumien hoitoon
    Katso lisää

 

Mitä väliä, onko eläin syönyt ruohoa vai viljaa?

Nurmi ja niittykasvillisuus on märehtijöiden lajityypillinen ravinto ja Suomessa edelleenkin eläinten pääasiallinen ravinto, mutta liha- ja maitoteollisuudessa käytetään lähes poikkeuksetta lisänä myös viljaa ja/tai rypsi yms. -pitoista rehua. Viljaa ja rypsiä suositaan usein siksi, että se on halvempaa ja lisää nopeammin eläimen massaa.

Glyfosaatti on iso ongelma  vilja- ja rypsi/rapsirehun tuotannossa
Sen on todettu aiheuttavan haittaa niin eläimen kuin ihmisen elimistössä, maaperän mikrobistossa ja pölyttäjistä puhumattakaan. Glyfosaattijäämiä on löydetty myös lihassa ja eläimen talissa, sillä glyfosaatille on ominaista sitoutua juuri rasvakudokseen. Tämän vuoksi grass fed tali on parempi vaihtoehto myös ihollesi.

Lisää aiheesta voit kuunnella kattavasta suomenkielisestä podcastista nimeltä Kuulopuhetta, joka on kuunneltavissa ilmaiseksi spotifysta. Linkki Glyfosaatti -jaksoon löytyy tästä: https://open.spotify.com/episode/3vePn5ntcHl5YOJQilWWOj

Lisätutkimusta ruoholla ruokitun ja viljalla ruokitun eläimen eroista. Laajassa vuonna 2021 aloitetussa Bionutrient Instituten tekemässä tutkimuksessa The Beef Project (https://www.bionutrientinstitute.org/beef) verrattiin alusta loppuun saakka nurmiruokitun (Grass Fed) sekä nurmella ja viljalla (Grain Finished) ruokitun naudan lihaskudosta ja rasvaa.

Tukemalla kotimaista nurmella ruokitun naudan tuotantoa tuet samalla myös kotimaisia pientuottajia, maaperämme elinvoimaisuutta ja eläinten mahdollisuutta lajityypilliseen elämään!

Kuvat Karisalmen luomutilalta, jossa ylämaankarja elää vuoden ympäri ulkona ruohoa syöden. Lehmät saavat rauhassa myös imettää ja hoitaa jälkikasvuaan laumassa. Talivoiteidemme raaka-aine tulee täältä sivutuotteena!

-Hanna <3


 

← Older Post Newer Post →

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published