Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit alk 4.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
Ostoskori

Kolme vinkkiä ruusufinnin hoitoon ja yksi unohdettu luonnonaines

Kirjoittanut Hanna Savioja
Kolme vinkkiä ruusufinnin hoitoon ja yksi unohdettu luonnonaines

Ruusufinni eli rosacea voi olla erittäin haasteellinen ihonhoidollisesti. Ruusufinneille altis iho on samaan aikaan herkkä, kuiva ja kerää silti helposti epäpuhtauksia. Ihoa pitäisi voida puhdistaa säännöllisesti kuitenkaan rasittamatta ja kuivattamatta sitä. Tässä kolme helppoa vinkkiä ruusufinnin hoitoon.

 

1. Älä hankaa rosacea-ihoa tai ylihoida monilla tuotteilla

Ruusufinneille puhkeava iho ärtyy helposti ja siksi mekaanista rasitusta kannattaa välttää. Voimakkkaasti ihoa kuorivat tai puhdistavat tuotteet kannattaa jättää kaupan hyllylle ja valita hellävarasta ja mietoa. Mitä vähemmillä tuotteilla saat ihon puhdistettua ja kosteutettua sen parempi.

 

2. Valitse yksinkertainen & toimiva putsari

Voimakkaita teollisia tensidejä sisältäviä puhdistus- ja pesutuotteita kannattaa välttää. Ne saattavat vain pahentaa ihosi vointia. Puhdistusmaidoissa, kasvosaippuoissa, puhdistuspaloissa ja geeleissä on paljon eroja. Puhdistusmaito saattaa olla kuivattavampi kuin kasvosaippua- Kaikki on kiinni itse tuotteen ainesosista ja niiden määristä. Valitse tuote, jossa on yksinkertainen inci ja mahdollisimman vähän ihonhoidollisesti tarpeettomia ainososia (esim. synteettiset hajusteet "parfym/fragrance", täyteaineita tai silikoneja).


Sensitive ja Kehäkukka & Sitrus kasvosaippuat ovat yksinkertaisen toimivia ihonpuhdistajia ilman säilöntäaineita, täyteaineita tai synteettisiä tuoksuja. Ne eivät jätä ihollesi mitään ylimääräistä ja puhdistavat hipiän luontaisesti mineraalien avulla. Kasvosaippuat on koostettu iholle hellävaraisista öljyistä ja rasvoista ja jopa puolet massasta on merisuolaa, joka eliminoi ihon pinnalta bakteereita ja tasapainottaa ihon toimintaa.


3. Kosteuta ilman silikoneja tai pahis-alkoholeja

Puhdistuksen jälkeen käytä kasvovettä ja kasvovoidetta. Kasvovesissä käytettyjä alkoholejakin on itseasiassa kahdenlaisia. Alcohol denat (denaturoitu) yleensä kuivattaa, ärsyttää ja on suurina pitoisuuksina haitallinen iholle, kun taas rasva-alkoholit, kuten setyyli-, stearyyli- ja setearyylialkoholi ovat hyödyllisiä – ne ovat ravitsevia eivätkä ärsytä ihoa. Vältä myös cone-, -conol- tai -xane- päätteisiä ainesosia- ne ovat silikoneja, joilla ei ole mitään tekemistä ihon "hoidon" kanssa. Ne tekevät tuotteesta vain petollisen mukavan tuntuisen ja liukkaan levittää, mutta eivät tee iholle mitään. Rosacea-iholle silikonikalvosta voi olla jopa haittaa.

Paras kasvovesi ruusufinnille. Flow Cosmetics Ruusuveden pääraaka-aine on luomuruusuvesi joka on erinomainen kukkaisvesi juuri rosacea-iholle. Ruusuvesi puhdistaa, rauhoittaa ja hoitaa punoittavaa ihoa. Rose Floral Water -luomuruusuvesi kosteuttaa ja rauhoittaa ihosi puhdistuksen jälkeen ja auttaa kasvovoidetta imeytymään paremmin.

 

Kehäkukkaa rosacea-iholle. Kehäkukkaa on kautta historian käytetty erilaisten ihon epätasapainotilojen ja tulehdusten hoidossa. Sen sisältämä salisyylihappo puhdistaa ihoa ja ehkäisee tulehduksia. Vitamiini Öljyseerumi Raaka Kehäkukka sisältää runsaasti luonnonmukaisesti viljeltyä kehäkukkaa, josta on tehty antioksidanttinen uutos seerumiin. Vitamiiniseerumissa on myös runsaasti ruusunmarjansiemenöljyä, jota suositellaan yleisesti rosacea-ihon hoidossa. Se on erittäin tehokkaasti kosteuttava ja nopeasti imeytyvä öljypohjainen seerumi, joka riittää usein yksinäänkin kosteusvoiteeksi. Jos iho on erittäin kuiva, kannattaa päälle laittaa vielä meidän kulttikosteuttajaksi tituleerattu kehäkukka-kasvovoide.


Unohdettu luonnontuote ruusufinnin selätykseen

Luonnossa esiintyvä epsomsuola on erittäin turvallinen raaka-aine, jota käytetään laajasti ihonhoidossa, kylpysuolana ja jopa sisäisesti detox-kuureina. Se sisältää myös luontaisesti rikkiä, jolla on erityinen tulehdusta parantava vaikutus. Rikkihoitoja käytetään yleisesti aknen ja ruusufinnin yhteydessä. Täältä voit lukea lisää rikin hyödystä rosacean hoidossa.

Kokeile Epsomsuola-naamiota

  • Liuota 1tl epsomsuolaa desilitraan lämmintä vettä
  • Levitä seosta puhdistetulle iholle sienellä tai sormenpäillä taputtelemalla
  • Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele pois lämpimällä vedellä
  • Käytä normaalisti kasvovettä ja kasvovoidetta hoidon jälkeen

Epsomsuolan mineraalit poistavat epäpuhtauksia ja vaimentavat tehokkaasti tulehdusta. Se on myös erinomainen kuorinta-aine rosacea-iholle, jolle ei suositella hankaavaa, mekaanista rasitusta. Luonnollisuuden lisäksi tämä ihmeaine ei rasita kukkaroasi.

 

Nappaa tästä luonnonkosmetiikka-tuotteet ruusufinnin hoitoon:

← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

0 kommentit

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua