Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit 5.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Ostoskori

3 syytä käyttää kehäkukkaa ihonhoidossa

Kirjoittanut Hanna Savioja
Kolme Cosmeticsin perustaja Hanna Savioja kasvattaa kehäkukkavoiteen kukat omassa hyötypuutarhassa.

On aina ihanaa varovasti unelmoida tulevasta kesästä ja kukkasista. Kirkkaan keltaisissa ja oransseissa hehkuva rohtopitoinen kehäkukka on tuttu kukka hyötypuutarhoista ja sitä käytetään jopa ruuanlaitossa "köyhän miehen sahramina". Kehäkukka on myös ollut tärkeä perusrohdos kansanlääkinnässä monissa kulttuureissa, koska sillä on antiseptisia ja ihoa korjaavia ominaisuuksia. Alkuperäisen nimensä "Marigold" se on saanut Neitsyt Marian mukaan kun siitä tuli olennainen osa englantilaista lääkereseptiä, jota käytettiin taistelussa ruttoa vastaan 1400-luvulla.

 3 hyötyä kehäkukan käytöstä

1. Antiseptiset ominaisuudet

Kehäkukalla on antiseptisiä, antibakteerisia ja antiviraalisia ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä on käytetty jo keskiajalla mm. haavavoiteena taliin sekoitettuna. Sitä on käytetty kautta historian ekseeman ja pienten haavaumien hoidossa ja tulehduksia hillitsevien ominaisuuksien ansiosta kehäkukkapohjaiset tuotteet ovat erittäin suosittuja myös aknen ja atooppisen ihon hoidossa.

2. Ihoa suojaavat ominaisuudet
Kehäkukassa on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat poistamaan iholta vapaita radikaaleja, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä. Siinä on myös hyvin runsaasti tokoferoleja eli E-vitamiinia, jolla on mahtavia ihoa pehmentäviä ominaisuuksia. Lisäksi jotkin alustavat tutkimukset osoittavat kehäkukkaöljyn linoleenihappojen mahdollisesti auttavan auringon aiheuttamaan ihon ikääntymiseen. 

3. Anti-aging vaikutukset 
Kehäkukat, kuten väristäkin voi päätellä, sisältävät runsaasti karotenoideja, jotka auttavat ihoa näyttämään nuoremmalta. Karotenoideja on myös luontaisesti ihon ulkopinnassa suojaten ja antaen iholle terveen kaunista hehkua. Tutkimukset osoittavat, että kehäkukkauute saattaa stimuloida kollageenin tuotantoa, joka on tärkeää ihon luontaisen uusiutumisen kannalta, joten niille, jotka haluavat kirkastaa hipiäänsä ja saada iholle nuoruuden hehkua takaisin, saattaa kehäkukkapohjaisten voiteiden käyttö olla erittäin hyödyllistä.

 

Kolme Cosmetics kehäkukkavoiteen valmistus

Kolme Cosmeticsin hyötypuutarhan kylvetään joka kevät mm. kehäkukka Orange Kingiä, joka on erityisen rohtopitoinen lajike. Siemenet kerätään syksyllä ja kylvetään uudelleen seuraavan kasvukauden alussa. Alla kuva viime kesän viljelmiltä. Olisipa jo kesä!

Kolme Cosmeticsin hyötypuutarhassa kasvatetaan kehäkukkaa voiteita ja palasaippuoita varten

Kehäkukka uutetaan kylmäpuristettuun manteliöljyyn

Sadonkorjuun jälkeen kukat kuivatetaan ja upotetaan manteliöjyyn, jossa uute muuttuu pikkuhiljaa hehkuvan kullankeltaiseksi kun ihanat luonnon omat tehoaineet, karotenoidit, eteeriset öljyt ja vitamiinit uuttuvat öljyyn. Kehäkukkauute vatkataan raffinoimattomaan shevoihin ja rypäleensiemenöljyyn ja tuloksena syntyy pehmeän kosteuttava ja ihoa silottava kehäkukkavoide kasvoille. Viinirypäleensiemenöljy on ihonhoidossa tunnettu ns. "kevyenä öljynä" ja tekee voiteesta helposti imeytyvää ja vähentää voiteen rasvaisuutta. 

Lopuksi Kolme Cosmetics kasvovoide purkitetaan ruskeaan apteekkarin lasipurkkiin ja kääritään valkaisemattomaan silkkipaperiin. Tuotteen kääre toimii tuoretuotteen sinettinä ja korvaa myös pakkausmateriaalien tarvetta lähetyksissä. Voide ei sisällä säilöntäaineita tai lisättyjä tuoksuja ja säilyy pitkään avaamisen jälkeen kunhan pitää huolta hyvästä käsihygieniasta ja ottaa voidetta aina kuivilla käsillä. Kehäkukkavoide toimii loistavasti yhdessä mineraalipitoisen kasvosaippuan kanssa. Kokeile vaikka ja tilaa verkkokaupasta!

 

 Kehäkukkavoide kääritään silkkipaperiin joka toimii myös tuorekosmetiikan sinettinä

Uusi tuote! Vitamiini Öljyseerumi Raaka Kehäkukka 30ml

Kehäkukka-tuoteperhe sai uuden jäsenen. Nopeasti imeytyvä ja ihoa syvältä kosteuttava seerumi sopii niin yö-kuin päiväkäyttöön nopean imeytymiskykynsä ansiosta. Tässä tuotteessa ei ole kehäkukkauutetta säästelty. Tilaa täältä.

 

 

Onko kehäkukan käytöllä mitään riskejä?

Kehäkukka on yleisesti turvallinen ja hyvin siedetty yrtti, mutta sitä kannattaa välttää jos olet allerginen asteri- eli mykerökukkaiskasveille. Kehäkukavoidettamme voi turvallisesti käyttää myös lapset ja raskaana olevat.

Heräsikö sinulla kysymyksiä Kolme Cosmeticsin kehäkukkavoiteesta tai haluatko jättää kommentin sen käyttökokemuksista? Arvostan suuresti kaikenlaisia palautteita. Vastaan myös mielelläni muihinkin ihonhoitoon liittyviin kysymyksiin ja minulta saat vinkit vaikka oman kukkatarhan pystyttämiseen. Jätä kommentti.

Toxfree terveisin, Hanna

 

Linkit/Lähteet:

Akhtar N, et al. (2011). Calendula extract: effects on mechanical parameters of human skin. 
ptfarm.pl/pub/File/Acta_Poloniae/2011/5/693.pdf

Calendula. (2017).
mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/calendula

Nand P, et al. (2011). Phytochemical and antimicrobial screening of medicinal plants for the treatment of acne. 
pdfs.semanticscholar.org/c58d/47f7afd33da429c49fe0db96ce3753b26fd9.pdf

   

   

   

   

  ← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

  5 kommentit

  • Hanna/Kolme Cosmetics

   Hei Marika! Kyllä, ehdottomasti lukee. Tässä kehäkukkavoiteessakin kehäkukkauutos on merkitty erikseen kehäkukka ja manteliöljy.

  • Marika

   Jos muissa tuotteissa valmistusvaiheessa käytetty esim mantelia, niin lukeeko se incissä? Huomasin tässä kehäkukka valmistuksessa että upotetaan manteliöljyyn…

  • Hanna, Kolmecosmetics

   Kiitos ihanasta kommentista Janni! Mahtavaa kuulla, että voiteesta on ollut käytännön apua! Tähän olisi voinut tosiaan laittaa otsikoksi “Kehäkukan 20 hyötyä”, mutta yksinkertainen on kaunista :)

  • Tarja

   Meillä on kaksi teini-ikäistä, jotka ovat reilun vuoden verran käyttänyt kehäkukkavoidetta. Voide auttaa selvästi pitämään teini-iän näppylöitä aisoissa. Molemmilla on kuiva iho ja tämä on ensimmäinen voide, jolla iho pysyy hyvänä myös talvella.

  • Janni

   Vau mikä powerflower! Ei tosin yllätä, sillä tuote on kyllä tehnyt tehtävänsä: kuivien poskien näpyt ovat vähentyneet huimasti tuotteen käytön aloittamisen jälkeen. Tykkäään!
   Haavanhoidossa hunaja on tuttu tuote, nopeuttaen haavan paranemista, mutta enpäs tiennyt kehäkukalla olevan samanlaisia ominaisuuksia.
   Mahtava tää blogi-idea! Kiva lukea siitä, kuinka tuotteita, joita käyttää päivittäin, valmistetaan ja mitä niissä on käytetty. Lisää näitä!:)

  Jätä kommentti

  Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua