Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit alk. 5.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Ostoskori

4 vinkkiä vauvan ja pienen lapsen luonnolliseen ihonhoitoon

Kirjoittanut Hanna Savioja
4 vinkkiä vauvan ja pienen lapsen luonnolliseen ihonhoitoon

Yhä useampi kärsii erilaisista ihon oireiluista. Atooppinen ihottuma ja erilaiset allergiset reaktiot ovat lisääntyneet huomattavasti myös pienillä lapsilla ja jopa vauvoilla. Monen iho-ongelman ja oireilun taustalla on usein syvempi syy kuin pelkkä väärä voide. Voiteilla ei usein poisteta ongelman juurisyytä, mutta oireita ja lapsen oloa on mahdollista helpottaa.  Ennenkuin iho-ongelmaa alkaa hoitamaan uudella voiteella tai kosmeettisella tuotteella, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan asiaan:


1. Pese vain silloin kun sille on oikeasti tarvetta

Lasten talin- ja hientuotanto ei ole samanlaista kuin aikuisilla. Lasta ja vauvaa ei kannata kylvettää joka päivä tai edes monta kertaa viikossa. Lämmin vesi liuottaa aina ihon pinnalta suojaavia aineita ja luonnollista mikrobistoa. Kun ihon suojavaippaa häiritsee toistuvilla pesuilla ja pesuaineilla, kuivuu iho helpommin ja on altis erilaisille oireiluille ja tulehduksille. Lisää lapsen kylpyveteen mielummin kylpyöljyä kuin vaahtoavaa pesuainetta. Lasten hiustenpesu pelkällä vedellä riittää hyvin. Miksi ihminen olisi ainoa eläin maapallolla joka tarvitsee päivittäistä pesua voidakseen hyvin?

2. Vältä voimakkaita hajusteita kaikissa tuotteissa 

Synteettiset tuoksut ovat vallanneet jo lelumarkkinatkin ja välillä tuntuu vaikealta vältellä hajusteita. Vältä hajustettuja pyykin pesu- ja huuhteluaineita ja kosmeettisia hajustettuja valmisteita. Tuotteissa synteettiset tuoksut merkitään ainesosissa usein sanalla "parfym", "parfume" tai "fragrance". Hajusteet ja säilöntäaineet on yleisin syy erilaisiin tuoteperäisiin herkistymisiin.


3. Hanki hyvä perusöljy

Luomulaatuinen, kylmäpuristettu kasviöljy on hyvä valinta lapsiperheeseen sen monikäyttöisyytensä vuoksi. Mineraaliöljyt ja perusvoiteet saattavat antaa tunteen pehmeästä ihosta, mutta ne eivät juuri anna ravinteita iholle tai tee sille mitään. Ne auttavat lukitsemaan kosteutta ihoon, mutta jos ihon pinta on valmiiksi kuiva- ei voiteesta ole hyötyä.

Hoitoööjy Kehäkukka + Kaura 100ml sisältää kotimaista kylmäpuristettua kauraöljyä, joka kosteuttaa ihoa syvältä ja antaa sille myös suojaa. Kylmäpuristettuun luomu ohdakeöljyyn uutettu kehäkukka on kasvatettu ilman torujunta-aineita tai kemiallisia lannotteita. Kehäkukkaa on käytetty kautta ihmiskunnan historian nimenomaan haavanhoidossa sen ihoa korjaavien ominaisuuksiensa johdosta. Hoitöljy on antioksidanttinen ja runsaasti E- ja A-vitamiinia sisältävä hajusteeton perusöljy, joka sopii kaiken ikäisille. Hajusteeton ja säilöntäaineeton.



Mihin hoitoöljyä käytetään?

  • Ihon kosteutukseen. Hoitoöljyä voi käyttää kasvoille ja koko vartalolle ihon kosteutukseen. Sopii erityisesti herkän ja atooppisen ihon hoitoon.
  • Ihon puhdistukseen. Voit levittää öljyä vanulappuun ja pyyhkiä sillä ihon.
  • Kylpyveteen pienille vauvoille.
  • Karstan poistoon. Levitä öljyä päänahkaan, anna vaikuttaa ja kampaa/pese pois lämpimällä vedellä.


4. Hanki toimiva täsmätuote ongelma-alueille

  • Ärtynyt & kutiseva iho
    Voidepala Magic Zinc ärtyneille ja kutiseville iho-alueille. Sinkkivoidepala rauhoittaa ja viilentää ärtynyttä ihoa. Se vähentää ihon punoitusta ja muodostaa iholle suojaavan kerroksen. Voidepalaa hierotaan lämpimien käsien välissä kunnes siitä irtoaa voidetta. Voidepala levittyy ja imeytyy parhaiten lämpimälle iholle kylvyn jälkeen. Auttaa kutisevaan ihoon ja auttaa siten lasta nukahtamaan helpommin illalla.

     
  • Rohtumat & rikkinäinen iho
    Ihoa hoitava, kosteuttava ja pehmentävä Baby Balm Kehäkukka+Kaura sopii paikallisesti kuiville iho-alueille ja vaurioituneen ihon hoitoon. Kehäkukan, kauraöljyn ja mehiläisvahan ansiosta balmi sopii rohtuneille ja ärsyyntyneille ihoalueille. Kehäkukka balmi on helposti levittyvä, täysin vedetön ja säilöntäaineeton tehovoide jokapäiväiseen käyttöön.

Baby Balm on balmi, joka sopii erityisesti rohtuneelle iholle. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa

    Kaikki Kolme Cosmeticsin lapsille suosittelemat tuotteet ovat täysin hajusteettomia ja säilöntäaineettomia. Ne eivät sisällä mineraaliöljyä, silikoneja tai PEG:tä. Tuotteissa on käytetty mahdollisimman vähän prosessoituja raaka-aneita. 

    Täältä löydät meidän kaikki hajusteettomat tuotteet herkän ihon hoitoon.

    Tärkeää! Lue, miten tunnistat atooppisen ihottuman kortisonivoiteiden aiheuttamasta lääkerasva-addiktiosta (Topical steroid withdrawal):

    Miten erottaa atooppinen ihottuma ja TSW iho (eli kortisonivoidehoidon aiheuttama addiktio)?

     

       

      ← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

      0 kommentit

      Jätä kommentti

      Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua