Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit alk 4.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
Ostoskori

TSW ihon oireiden helpottaminen ja Sallan tarina

Kirjoittanut Hanna Savioja
TSW ihon oireiden helpottaminen ja Sallan tarina

Kirjoitan tätä blogitekstiä luonnonkosmetiikkavalmistajan näkökulmasta. Yrittäjäksi lähdettyäni kuvittelin, että suurin onnistumisen hetki tulisi siitä kun pystyn tuomaan leipää pöytään omalle perheelle ja saan työstä rahaa. Olin väärässä. Onnistumisen tunne ja työn merkityksellisyys nousivatkin siitä kun ymmärsin oikeasti auttavani ihmisiä. En ole ihotautilääkäri eikä minulla ole omakohtaista kokemusta paikallissteroidiaddiktiosta tai TSW:stä (Topical Steroid Withdrawal). Koen olevani ennemminkin kanava tämän yllättävän yleisen iho-ongelman esilletuojana. Toivon, että mahdollisimman moni välttäisi tämän kivuliaan jopa sosiaalista elämää rajoittavan sairauden ja tieto kortisonivoiteiden aiheuttamista mahdollisista haitoista saavuttaisi mahdollisimman monen, etenkin pienten lasten vanhemmat.

On hienoa, että tuotteillani moni on saanut hehkuvan ihon, muhkeat hiukset tai raikkaat kainalot, mutta kun luokseni alkoi tulla asiakkaita, jotka kiittävät siitä, että jatkuva ihoärsytys tai pitkään kestänyt kiputila helpottaa, tulee tunne siitä, että on tehnyt jotain oikeasti merkittävää. Olen niin kiitollinen näistä palautteista. 

Salla (oikealla) tuli messuilla kiittämään, että teen näitä tuotteita. 

Tärkeimpään rooliin tämän vuoden (2022) I Love Me messuilla nousi asiakaskohtaamiset ja erityisesti toistuvat palautteet juuri lääkerasva-addiktiosta vieroittautumisen eli TSW:n oireiden helpottamisessa. Vuosi sitten en ollut edes kuullut tästä lääke-ja kortisonivoiteiden aiheuttamasta iho-ongelmasta. Ongelma on selvästi yleistynyt räjähdysmäisesti. Harmillista on, että tämän ilmiön yleistymistä ei tilastoista näe, koska koko TSW:tä ei julkisessa terveydenhuollossa tunnisteta. Moni lääkerasva-addiktiosta kärsivä saatetaankin diagnosoida virheellisesti atoopikoksi. Aion jatkossa kirjoittaa blogitekstin myös näiden kahden tilan eroista (atopia vs.TSW). Tämä synteettisen stressihormonin aiheuttama sairaus olisi vältettävissä, mutta julkisuudessa ei ole asiasta mitään keskustelua. Voit lukea täältä myös Hanna-Kaisan TSW parantumistarinan.

 

Sallan tarina

 TSW iho ennen ja jälkeen

"Olen siis käyttänyt mietoja kortisovoiteita lapsesta asti atopiaan. Käyttö oli melko epäsäännöllistä. Aikuisena ongelma-alue oli pääasiassa silmäluomet. Pari vuotta sitten kortisonikaan ei enää auttanut vaan silmät, suun ympärys ja kaula oli on-off punaiset.


TSW ihosta kärsivän ihottuma-alueet ovat usein symmetrisiä
Yksi ero atooppisen ihon ja TSW.n välillä on se, että TSW ihosta kärsivän ihottuma-alueet ovat usein symmetrisiä. Punoittavat alueet ovat kuin peilikuvia vartalon eri puolilla.
Aloitin TSW:n toukokuussa 2021 siltä istumalta kun luin siitä. Oireet täsmäsivät täysin oireisiini. Kortisonivoiteiden käytön lopettamisen jälkeen oireen tulivat noin viikossa. Ihottuma ja punaisuus liikkuivat läpi kropan. Oireet olivat todella rajut, aivan toista millaista ihottumaa olin aiemmin kokenut. Pahin vaihe kesti noin 6kk. Sen jälkeen oireet lievenivät ja nyt noin 1,5v jälkeen edelleen silmäluomet turpoavat ja menevät hilseileviksi mutta rauhoittuvat noin viikossa.


Käytin pahimpaan aikaan kehäkukkavoidetta ja sinkkivoidetta kuten kerroin.

- Sinkkivoide tuntui kuivattavan/rauhoittavan kudosnestettä tihkuvaa ihoa. Tällä hetkellä minulla on satunnaisesti taiveihottumaa ja sinkkivoide rauhoittaa sen kolmessa päivässä. Myös lapsillani on taipumusta taiveihottumaan ja tämä toimii myös heillä. Laitoin pahimpina aikoina sinikkivoidetta myös naamaan. Toimi hyvin myös siihen.

- Kehäkukkavoide tuntui tarpeeksi "rasvaiselta" kun iho oli kuivimmillaan. Tämä voide ei myöskään pahentanut jo ärtynyttä ihoa. Voide on todella hyvin levittyvää eikä sitä tarvitse "hangata" naamaan.- Molemmissa tuotteissa houkutti niiden lyhyt aineosaluettelo, luonnonkosmetiikka sekä kotimaisuus. 
Tällä hetkellä iho niin hyvässä kunnossa että voisin varmaankin pärjätä ilman voiteitakin. Käytän enää vain naamaan rasvoja. Ennen TSW:ta oli mahdoton ajatuskin etten rasvaisi itseäni suihkun jälkeen. "
t. Salla
........................

 

Kortisoni, eli synteettinen lääkesteroidi, voi hetkellisesti helpottaa oireita, mutta se ei koskaan poista ihottuman tai sairauden juurisyytä.

Kehollamme on uskomaton kyky parantaa, tasapainottaa ja puhdistaa itseään. Usein ihon pintaan nousevat maksaläiskät, ihottumat ja oireilut ovat merkki kehon puhdistumisesta. Pitkäaikainen lääkerasvojen käyttö voi vahingoittaa koko kehon hormonitoimintaa, korvata luonnollisen kortisolituotannon/stressivasteen, heikentää verisuoniterveyttä ja altistaa monille muille sairauksille mm. lisämunuaisen vajaatoiminnalle. Kaikki, mitä levitämme ihollemme vaikuttaa elimistöömme. 

 

Näistä tuotteista asiakkaat ovat saaneet apua atooppisen ihon ja TSW:n oireiden helpottamiseen:


Haluatko sinä jakaa oman kokemuksesi kortisonivoiteiden aiheuttamista oireista tai TSW:stä? Tai oletko saanut apua oireisiin meidän tuotteista? Lähetä viestiä hanna.savioja@kolmecosmetics.com


Lue myös muut blogikirjoitukset samasta aiheesta:

Kun pahentunut atopia paljastuikin lääkerasva-addiktioksi- Omakohtaisia kokemuksia TSW:stä

Miten erottaa atooppinen ihottuma ja TSW iho

 

Lisää tietoa TSW:stä ja paikallisteroidiaddiktiosta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paikallissteroidiaddiktio

https://www.itsan.org/what-is-tsw-syndrome/

https://youtu.be/x4ypA9w81f0

Facebookin vertaistukiryhmä: 
https://www.facebook.com/groups/355315721754487


← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

0 kommentit

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua