Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit 5.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Ostoskori

Talivoide- Miksi sen pitäisi olla sinun ihonhoitorutiiniesi ydin?

Kirjoittanut Eeva Pauliina
Talivoide- Miksi sen pitäisi olla sinun ihonhoitorutiiniesi ydin?

Halusimme luoda Suomen ensimmäisen talikosmetiikkasarjan, josta välittyisi arvostuksemme sinua, itseämme, eläimiä ja ympäristöämme kohtaan.

Tähän tarvittiin terve maaperä, tonneittain nurmikkoa, kymmeniä lajityypillisesti laiduntavia märehtijöitä, runsaasti aurinkoa, työtään sydämellä tekevät maatalousyrittäjät ja meidät intohimoiset talikosmetiikan kokkailijat - talipäät Eeva ja Hanna.

 

Miksi käyttäisit ihovoiteenasi naudan talia?

Yksikertaisesti siksi, että talivoide täyttää erinomaisesti kaikki ihosi tarpeet.

Naudan talia on käytetty monissa kulttuureissa perusraaka-aineena ihovoiteissa ja saippuoissa jo satoja vuosia sitten eli kauan ennen kuin yhtäkään kaupallista kosmetiikkasarjaa oli edes olemassa.

Entisajan Egyptiläiset ja Kreikkalaiset huomasivat talin mahtavat ihoa hoitavat ja ikääntymisen merkkejä häivyttävät ominaisuudet ja valmistivat siitä monenlaisia ihonhoitotuotteita.

Keskiajalla ihmiset käyttivät talia saippuoiden ja ihovoiteiden raaka-aineena suojatakseen ja hoitaakseen ihoansa sekä parantaakseen iho-ongelmiaan. Toisin sanoen tali on ollut yleisrasva kaikkeen ihonhoitoon.

Natiivi amerikkalaisten keskuudessa sitä käytettiin mm. hyönteisten karkottamiseen, palovammoihin ja auringonpolttamiin, ihon suojaamiseen sekä ihoruhjeiden ja -haavojen parantamiseen.  

Tämä ikiaikainen luonnon luksus nostaa nyt suosiotaan myös modernin maailman ihmisten keskuudessa, sillä moni kaipaa puhtaampia ja ekologisempia vaihtoehtoja yleisesti myytäville ja usein kemikaaleilla, muoviyhdisteillä, väri- ja säilöntäaineilla kyllästetyille ihonhoitotuotteille.

Iho on meidän suurin elimemme, joten sillä on totisesti väliä, mitä me ihomme kautta itseemme imeytämme!

Mitä tali on?

Tali on naudan rasvaa, joka valmistetaan kosmetiikkaraaka-aineeksi hitaasti kuumentamalla matalassa lämpötilassa. Tällä tavoin se sulatetaan nestemäiseksi öljyksi ja irrotetaan muusta kudoksesta. Kuumennuksen jälkeen tali voidaan puhdistaa vesi-suolatekniikalla, jonka aikana rasvasta poistuu mahdolliset epäpuhtaudet ja tuoksut. Seoksen jäähdyttyä se siivilöidään huolellisesti ja kovettuessaan tätä kermaista kiinteää ainesta voidaan käyttää ravinteikkaan, pehmentävän, hoitavan ja kosteuttavan kosmetiikan pääraaka-aineena.

 Talivoide valmistetaan ruohoa syöneen eläimen rasvasta.

Miksi juuri tali on hyväksi ihmisen iholle?

On tärkeä ymmärtää, että mitä tahansa naudan talia ei pidä käyttää kosmetiikkaa valmistettaessa. Käytämme nimenomaan "grass fed" talia eli nurmella ruokitun eläimen rasvaa.

Lajityypillisesti laiduntavan (eli myös vapaasti liikkuvan), alusta loppuun saakka pelkästään nurmea syöneen naudan tali on parasta, mitä ihonhoidossa kannattaa käyttää. Tällä tavoin eläneen naudan talissa on optimaalinen rasvahappoprofiili sekä pH meidän oman ihomme sebumin (ihotali) kanssa.

Nurmella ruokitun naudan tali sisältää runsaasti iholle suotuisia rasvaliukoisia vitamiineja ja mineraaleja, kuten A-, D-, K-, E- ja B12-vitamiineja sekä iholle suotuisia rasvahappoja, kuten alfalinoleeni-, linoleeni-, palmitiini- ja steariinihappoa. On hyvä tiedostaa, että synteettiset ja kemiallisesti valmistetut vastaavat vitamiinit ja rasvahapot, joita lisätään usein kaupallisiin ihovoiteisiin eivät koskaan yllä samalle laatu- ja imeytyvyystasolle, kuin talissa ja talivoiteessa luonnollisesti bioaktiivisessa muodossa olevat vitamiinit ja rasvahapot. Näiden yhdisteiden ihonhoidollisista ominaisuuksista kerromme seuraavassa blogipostauksessa tarkemmin.

 Talivoiteiden raaka-aine on ylijäämätuote suomalaiselta luomutilalta.

Mistä käyttämämme tali tulee?

Kolme Cosmeticsin talivoiteissa käytetään Jämsän perinnemaisemissa nurmella alusta loppuun saakka ruokitun ja lajityypillisesti laiduntavan Highlander naudan talia, joka on peräisin Karisalmen luomusertifioidulta perhetilalta. Pelkästään talin vuoksi karjaa ei kasvateta, vaan tali on aina sivutuotteena syntyvää, usein ylijäämätavaraa, joka muutoin menisi hukkaan.

Entisaikaan tätä huippuraaka-ainetta osattiin hyödyntää, mutta nykyään tilalliset joutuvat jopa maksamaan siitä, että se viedään pois.  Tällä tavoin kasvatetun naudan tali on kaikin puolin ekologisin, puhtain ja eettisin vaihtoehto kosmetiikkakäyttöön. Myöhemmässä blogipostauksessa kerromme, miksi on  erityisen tärkeää valita juuri nurmella ruokitun ja lajityypillisesti elävän naudan talia tehotuotetun sijaan.

 

Testaajahaku alkaa pian!

Talivoiteiden testihaku on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille! Tuotteen lanseerataan helmikuun aikana, joten ota instassa ja tiktokissa seurantaan Kolme Cosmetics ja tilaa uutiskirje sähköpostiisi.

 

Odotamme innolla, että sinäkin pääset kokeilemaan tätä puhdasta luksusta suoraan Suomen luonnosta!

 

<3 Hanna ja Eeva / Kolme Cosmetics

← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

26 kommentit

 • Riitta-Liisa

  Myyttekö tuotetta jälleenmyyntiin terveyskauppaan.Olen kiinnostunut Raumalta.

 • Hanna Savioja

  Heippa! vastaan tässä useammalle kommentoijalle samassa viestissä :)

  Talivoiteita on tulossa nyut ensimmäisessä lamseerauksessa kolme erilaista. Koostumukset ovat hieman erilaisia ja mukana on mm. jojobaa, kauraöljyä ja MCT-öljyä. Tuoksuvaihtoehtojakin tulee ja myös tuoksuton ihanuus. Helmikuussa saadaan nämä myyntiin! Ennakkomyynti alkamassa pian. Kerromme uutiskirjeessä kampanjoista aina ensimmäisenä. Eli se kannattaa nyt viimeistään tilata! T: Hanna :)

 • Liisa

  Kuulostaa hyvältä! Onko voiteessa jotain muutakin öljyä?

 • Katri

  Harmi kun en ehtinyt tuotetestaajaksi. Paha atooppinen ihottuma ollut koko elämäni ja en halua enää käyttää vahvoja voiteita. Syksyllä löysin sattumalta lääkärikirjan vuodelta 1957 ja mielenkiinnosta etsin olisiko siellä jotain ihottumista..no olihan siellä..mm että talia (tai iisteri tms) rauhoittaa ärtynyttä, kutisevaa ihoa. Aika hauska juttu!

 • Aniliini

  Pystyykö tässä vaiheessa avaamaan mitä muita aineita tuotteissa on? Eteerisiä öljyjä/muita herkistäviä ainesosia?

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua