Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit alk 4.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
Ostoskori

Vinkit atooppisen ihon hoitoon

Kirjoittanut Hanna Savioja
Vinkit atooppisen ihon hoitoon

Atooppisen ihon hoito vaatii kolme vaihetta: puhdistus-kosteutus- ja rasvakosteutus. Tämä kolmivaiheinen rutiini on sama myös normaalille iholle, mutta atooppisen ihon hoidossa kannattaa tuotteet valita erityisen tarkkaan, koska atooppinen iho on usein paperinohut ja siltä puuttuu usein kokonaan suojaava kosteusvaippa. Tällöin iho päästää läpi enemmän aineita, niin hyödyllisiä kuin haitallisiakin.

Valitse tuotteita jotka:

 • Eivät sisällä ihon mikrobitoimintaa haittaavia ainesosia (esim. säilöntäaineeet tai hormonihäiriköt). Tämän vuoksi vedettömät voiteet ovat parhaita tulehtuneen ihon hoidossa.
 • Ovat mahdollisimman muuntelemattomia ja puhtaita. Raaka-aineet, öljyt, vahat ja kasvit voidaan tuottaa monella eri tavalla. 
 • Ovat hajusteettomia ja ainesosaluettelo on lyhyt.

Atooppisen ihon hoitoon kannattaa käyttää hajusteettomia tuotteita

Ohjeet atooppisen kasvojen ihon puhdistukseen ja kosteutukseen 

Atooppisen ihon puhdistus
Vaikka atooppinen iho onkin usein todella kuiva, on sen puhdistus tärkeää - lika, pöly, siitepöly ja bakteerit on hyvä pestä iholta pois. Merisuolaa sisältävä Kaura & Hunaja kasvosaippua on erinomainen herkän ihon puhdistukseen. (Suolahoitoja on käytetty iät ja ajat ekseeman ja atooppisen ihon hoidossa sen puhdistavan ja kosteuttavan vaikutuksen ansiosta). Jos ihosi on erittäin herkkä vedelle, kannattaa epäpuhtaudet pyöritellä liikkeelle ensin Kehäkukka & Kaura Hoitoöljyllä, jolloin iho rasittuu vähemmän. Tällainen öljyllä ja kasvosaippualla tehtävä kaksoispuhdistus on erinomainen myös atooppisen ihon meikinpoistoon.
   
Atooppisen ihon puhdistus kannattaa tehdä öljyn ja miedon kasvosaippuan avulla

Atooppisen ihon kosteutus
Puhdistuksen jälkeen kasvoille sumutetaan kosteutukseksi kasvovettä. Valitse atooppisen ihon kasvovedeksi  rauhoittava, punoitusta lievittävä, kosteuttava Rose Floral Water -luomuruusuvesi tai  hyvänlaatuista bakteerikantaa tukeva probioottinen Flow Cosmetics Probioottinen luomukamomillavesi
     
Flow Cosmetics Ruusuvesi kosteuttaa atooppista ihoa
Vinkki: Sumuta kasvovesi heti puhdistuksen jälkeen lämpimälle ja kostealle iholle, jolloin iho on vastaanottavainen hoitaville ainesosille.

Atooppinen iho tarvitsee rasvakosteutta
Atooppiselta iholta puuttuu usein kokonaan oma "suojavaippa" ja siksi sille täytyy antaa runsaasti rasvakosteutta. Muutama tippa Vitamiini kasvoöljy Kehäkukkaa antaa iholle vitamiineja ja ravinteita, joita kuiva iho kovasti kaipaa. 
Kasvoöljyn jälkeen iholle kannattaa levittää vielä hellävarainen, suojaava ja ravitseva kasvovoide Vatkattu Kasvovoide + Kehäkukkauute. Tämä superkosteuttava kehäkukkavoide antaa atooppiselle iholle sen tarvitsemaa rasvakosteutta ilman säilöntäaineita tai mitään ylimääräistä. Kehäkukka hoitaa ihoa laajakirjoisesti ja se onkin ikivanha rohto haavojen ja rikkinäisen ihon hoidossa.

Kehäkukkapohjaisten ihonhoitotuotteidemme kukat kasvavat omassa puutarhassa ilman teollisia lannoitus-tai torjunta-aineita.
Kehäkukkavoiteen kukat kasvavat omassa puutarhassa ilman torjunta-aineita
Hanna Savioja kasvattaa Kolme Cosmeticsin kehäkukat omassa puutarhassa
Kehäkukkakosmetiikka atooppiselle ihottumalle
Kehäkukka Kasvovoide, Kasvoöljy, Hoitoöljy ja Baby Balm

Vinkki: Jos iho on pahasti ärtynyt, levitä voidetta kaksi kerrosta, niin että iho kunnolla kiiltelee nukkumaan mennessä. Voit suojata tyynyn pehmeällä luonnonkuituisella kankaalla/pyyhkeellä.


Mitä huomioida talvella?
Talvi, kylmä viima ja pakkaset tuovat atooppisen ihon hoitoon erityisiä haasteita. Ilma on kuivempaa ja iho menettää kosteutta vielä tehokkaammin. Vähennä tällöin ihon puhdistusta kasvosaippualla ja suosi ja öljyllä puhdistamista.  Täältä voit lukea aiemman blogitekstin öljypuhdistuksen hyödyistä. 

Vinkki: Puhdista iho perusteellisesti vain iltaisin. Aamuisin riittää usein pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen.

 

Atooppinen ihottuma vartalolla: vartalonhoitotuotteet atooppiselle iholle

Vartalon atooppinen iho tarvitsee ravitsevan ja helposti imeytyvän öljyn tai voiteen. Esimerkiksi Hoitoöljy Kehäkukka & Kaura ja Vispattu Kehäkukka Vartalovoi
ovat atoopikoille sopivia ihon tehokosteuttajia. Molemmat sisältävät atoopikoille ihanteellista rauhoittavaa kehäkukkaa ja ovat yksinkertaisia ainesosiltaan ja säilöntäaineettomia.
Vinkki: Hoitoöljy on todella monikäyttöinen (sopii meikinpoistoon, kylpyyn, voiteisiin sekoitettuna, kynsinauhoille, hiusten latvoille jne.)
Luonnolliset palasaippuat eivät kuivata ja sopivat atooppisen ihon hoitoon

Atooppista ihoa pestessä on tärkeää valita hellävaraiset ja miedot pesuaineet. Luomu Talisaippuat sisältävät luontaisesti glyseriiniä ja ne pesevät ihon puhtaaksi ilman ihon kuivumista. Kiinnitä myös huomiota hiusten pesuun, sillä selkää pitkin valuva voimakkaita sulfaatteja sisältävä shampoo kuivattaa ja rasittaa ihoa syyttä. Valitse luonnollinen palashampoo joka on ihollekin hellävaraisempi.
 
Tässä kuva pelkän pesutuotteen vaihtamisen vaikutuksesta. Molemmat kuvat on otettu samassa tilanteessa: tunti suihkun jälkeen ennen perusrasvan levitystä. Asiakas on käyttänyt Teepuuöljy Aktiivihiili Talisaippuaa kolme viikkoa.
Vinkki: Jos iho on erittäin huonossa kunnossa ja kaipaat apua kutinaan ja halkeilevaan ihoon, ota käyttöön sinkkivoidepala. Magic Zinc Voidepala Se auttaa nopeasti rauhoittamaan polttelevaa ja ärtynyttä ihoa. Sopii myös 0-3v. lapsille. Tämä voidepalapala on auttanut monta pientä vauvaakin nukkumaan yöt rauhallisemmin.


Lasten atooppisen ihon hoito luonnonmukaisesti

Atooppinen ihottuma ja erilaiset allergiset reaktiot ovat lisääntyneet huomattavasti myös pienillä lapsilla ja jopa vauvoilla. Monen iho-ongelman ja oireilun taustalla on usein syvempi syy kuin pelkkä väärä voide. Voiteilla ei usein poisteta ongelman juurisyytä, mutta oireita ja lapsen oloa on mahdollista helpottaa. Tässä toimivat täsmätuotteet ongelma-alueille:

 • Ärtynyt & kutiseva iho
  Voidepala Magic Zinc ärtyneille ja kutiseville iho-alueille. Sinkkivoidepala rauhoittaa ja viilentää ärtynyttä ihoa. Se vähentää ihon punoitusta ja muodostaa iholle suojaavan kerroksen. Voidepalaa hierotaan lämpimien käsien välissä kunnes siitä irtoaa voidetta. Voidepala levittyy ja imeytyy parhaiten lämpimälle iholle kylvyn jälkeen. Auttaa kutisevaan ihoon ja auttaa siten lasta nukahtamaan helpommin illalla.
 • Rohtumat & rikkinäinen iho
  Ihoa hoitava, kosteuttava ja pehmentävä Baby Balm Kehäkukka+Kaura sopii paikallisesti kuiville iho-alueille ja vaurioituneen ihon hoitoon. Kehäkukan, kauraöljyn ja mehiläisvahan ansiosta balmi sopii rohtuneille ja ärsyyntyneille ihoalueille. Kehäkukka balmi on helposti levittyvä, täysin vedetön ja säilöntäaineeton tehovoide jokapäiväiseen käyttöön.

 

Toivottavasti näistä ohjeista on sinulle apua. Kommentoi jos sinulla on muita niksejä atooppisen ihon oireilun helpottamiseen!

Lue täältä myös miten tunnistat atooppisen ihottuman kortisonivoiteiden aiheuttamasta lääkerasva-addiktiosta (Topical steroid withdrawal):

Miten erottaa atooppinen ihottuma ja TSW iho (eli kortisonivoidehoidon aiheuttama addiktio)?

 

← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

1 kommentti

 • A

  Aikuisen ihmisen tulisi harkita vakavasti loishäätöä atooppiseen ihoon hoitona. Ystäväni teki loishäädön ja hänen iho muuttui aivan toiseksi. En uskoisi ellen olisi omin silmin nähnyt prosessia ja muutosta minkä hän kävi läpi.
  Voihan sitä pintaa hoitaa voiteilla, mutta jos syy on syvemmällä niin ei siihen rasvat auta kuin hetkellisesti.

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua