Ostoskori
ILMAINEN toimitus yli 60€ tilauksiin! Toimitusaika 1-3 päivää

FILOSOFIA

Kiinnostuin kotikosmetiikan ja perinteisen saippuan valmistamisesta, koska en löytänyt kaupasta haluamaani. Sertifikaattien loputon suo ja ainesosalistojen ymmärtäminen tuntui edellyttävän massiivista tutkimustyötä tai mielellään kemian tutkintoa. 
Voisiko tämän tehdä helpommaksi? Mitä jos kaikki ainesosat olisivat muuntelemattomia ja kokonaisia luonnon raaka-aineita? Mitä jos tuotteen etiketistä tajuaisi heti, että se sisältää vain turvallisia ainesosia?
Siksi raaka-aineiksi valikoitui suomalaisia GRAS-merkittyjä (elintarvikelaatuisia) ainesosia.
Iho on mahtava ja pitkälle kehittynyt suoja meidän ja maailman välissä. Se pitää itsestään huolta hyvinkin pitkälle, kunhan sille antaa mahdollisuuden toimia oikein. Puhdas ruokavalio ja itsestä kokonaisvaltaisesti huolehtiminen menevät aina toimivuudessaan kosmetiikkapurkkien edelle kaunista ulkokuorta tavoitellessa. 
Oma filosofia on tehdä ihonhoidosta yksinkertaista ja kannustaa muitakin huomaamaan, kuinka pienellä tuotearsenaalilla tulee oikeasti toimeen. 
Kolme Cosmeticsin tuotteet ovat täysin vedettömiä ja säilöntäaineettomia ja ne tehdään pienissä erissä tuoreuden takaamiseksi. Synteettiset säilöntäaineet on luotu tappamaan ei- toivottuja bakteereja, mutta ne myös eliminoivat ihon luontaista, suojaavaa hyvää mikrobistoa. Monet iho-ongelmat muodostuvat juuri ylihoitamisesta kun ihon omaa suojaavaa kerrosta pestään ja desinfioidaan liian voimakkailla puhdistavilla tuotteilla. Hyvä esimerkki ylipuhdistavuudesta on pitkäaikainen peseminen ja yliherkistyminen sodium lauryl sulphate:lle (jota moni normishampoo sisältää) Monen asiakkaani kutiseva päänahka on saanut helpotusta pelkästään palashamppooseen siirtymisellä.
                                                                                                                
                                                                                                                                    

Ekologisempaa kuin täysin vegaaniset tuotteet?

 

Tuotekehityksen pohjana on alunperin ollut omavaraisuus-fiilistely ja halu suosia ennenkaikkea kotimaisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja. Shampoissa pääraaka-aine on suomalainen rypsiöljy, deovoiteessa suomalainen luomu perunajauho ja Original saippuassa kaukaa tuodun palmuöljyn sijaan käytämme hyötykäyttöön otettua talia suomalaiselta luomutilalta. En keksi eettisempää ja ekologisempaa raaka-ainetta kuin muuten hukkaan menevä sellainen. Vastuullisuuden lisäksi tali on myös loistava, hellävarainen raaka-aine saippuan valmistuksessa. Tuotteitamme ei ole testattu eläimillä. Lue lisää täältä. 
 

Kolme Cosmetics & Sulapac yhteistyössä

 
Kolme Cosmetics and Sulapac
 
Tuntui ristiriitaiselta pakata nämä puhtaat ja tuoreet Toxfree-tuotteet muoviin ja siksi voiteiden pakkauksiksi valikoitui kierrätettävä lasi ja puupohjainen, 100% biohajoava, suomalainen Sulapac®  
Sulapacin purkit ovat käytössä käteviä, koska niihin ei jää sormenjälkiä ja pinta pysyy siistinä. Puupohjaisen materiaalin sileä ja lämmin pinta tekee tuotteiden käytöstä myös pientä arjen luksusta.

Toxfree-terveisin,
Hanna