Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit alk 4.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
Ostoskori

Teepuusaippua on tehokas apu iho-ongelmiin ja epäpuhtauksiin

Kirjoittanut Hanna Savioja
Teepuusaippua on tehokas apu iho-ongelmiin ja epäpuhtauksiin

Teepuuöljy on eteerinen öljy, jolla on monia etuja iholle. Se uutetaan Melaleuca alternifolia-nimisen pienen puun lehdistä.  Se kasvaa luontaisesti Australiassa ja aborginaalit ovat käyttäneet sitä menestyksekkäästi jo vuosituhansia omassa kansanlääkinnässä. Teepuuöljyä voidaan käyttää monipuolisesti erilaisten iho-oireiden hoitoon. Antibakteerisuutensa vuoksi, se on erittäin tehokas ehkäisemaan tulehduksia ja siksi se onkin finnien ja epäpuhtauksien torjunnassa ihan lyömätön tehoaine.

 

Mitkä ovat teepuuöljyä sisältävän Teepuuöljy & Aktiivihiili -kasvosaippuan edut iholle?

 • TULEHDUSTA VAIMENTAVA Teepuuöljyn tulehdusta vaimentava vaikutus voi auttaa rauhoittamaan ja lievittämään kutisevaa ja ärtynyttä ihoa (3). Antibakteerisuutensa ansiosta teepuuöljy soveltuu hyvin monien tulehduksellisten iho-ongelmien hoitoon (4.) Monet tutkimukset osoittavat teepuuöljyn auttavan tulehduksellisen aknen hoidossa ja hillitsevän sen voimakkuutta (4,5).

 • TASAPAINOTTAA TALIN ERITYSTÄ
  Öljyinen ja rasvainen iho hyötyy teepuuöljystä sen talin tuotantoa tasapainottavien ominaisuuksiensa ansiosta. Moni on saanut teepuuta sisältävästä kasvosaippuasta helpotusta ihon alaisiin syviin finneihin. Lue asiakaskokemukset täältä.

 • NÄPYT JA IHON EPÄTASAISUUDET 
  Teepuuöljyn lisäksi tämä kasvosaippua sisältää aktiivihiilijauhetta, joka kuorii kevyesti ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja imee samalla iholle kertynyttä kuonaa ja kemikaaleja. Ihon pinta sileytyy ja pehmenee.

  Oma kokemus: Itse kärsin kerran kuussa ilmestyvistä hormoninäpyistä ja olen saanut ne hyvin ennaltaehkäistyä kasvosaippuaa käyttämällä.

 

Eikö Saippua kuivata ihoa?

Luonnollisen palasaippuan pesutehoon voi vaikuttaa paljon valituilla öljyillä ja ylirasvoituksella (ylimääräinen rasva on ns. reseptiin lisätty rasva joka jää saippuoitumisprosessissa saippuoimatta).

Teepuuöljy & Aktiivihiili Kasvosaippuassa on rasvat ja öljyt valittu nimenoaan herkälle kasvojen iholle soveltuvaksi ja puolet massasta on merisuolaa. Merisuola on luonnollinen kosteutta ihoon sitouttava humektantti, joka tuo saippuaan yhä lisää hellävaraisuutta ja vähentää saippuan kuivattavaa vaikutusta.

Teepuuöljyä löytyy myös saman sarjan palashampoosta ja koko vartalolle tarkoitetusta Luomu Talisaippuasta.  

 

Kaksoispuhdistus sopii kuivalle iholle

Jos sinulla on erittäin kuiva ja helposti ärsyyntyvä iho, voit aina tehdä öljypuhdistuksen ennen kasvosaippualla pesua. Kaksoispuhdistuksen hellävaraisuus perustuu siihen, että öljy irrottaa meikit  ja imeyttää itseensä epäpuhtaudet iholta, jonka jälkeen kasvosaippua pesee vain lisätyn öljyn ja epäpuhtaudet pois. Näin kasvojen pinta säilyttää paremmin oman kosteusvaippansa. Kannattaa kokeilla!

Ohje: Hiero öljyllä (n. 1tl) ensin kasvot pyörivin liikkein läpi. Voit käyttää tähän jopa useita minuutteja. Kaikki epäpuhtaudet saat liikkeelle höyryttämällä kasvot tässä välissä. Lopuksi peset öljyn pois kasvosaippuan avulla. Viimeistele kasvovedellä ja kasvovoiteella/öljyseerumilla.

Mikä öljy puhdistukseen? Kokeile Kolme Cosmeticsin omaa kehäkukkaa sisältävä Hoitoöljyä. Hyviä ja yksinkertaisia kevyitä öljyjä ovat myös kylmäpuristettu MCT-Öljy ja jojobaöljy. Voit käyttää myös ruokakomeron laadukasta oliiviöljyä puhdistukseen.  

 

Kaikki irti teepuuöljystä

Antibakteerisen ominaisuutensa ansiosta teepuuöljy on erittäin hyödyllinen myös deodoranteissa. Luonnonkosmetiikan deodorantit toimivat topikaalisesti ihon pinnalla. Hikihän ei itsessään haise, vaan hajut muodostuvat ihon pinnalla kun bakteerit viettävät pientä herkuttelu-fiestaa hien valkuaisten kanssa. Teepuuöljy estää tehokkaasti tästä syntyvää hienhajua.

Teepuuöljy on myös ihanteellinen luonnollinen käsienpuhdistusaine. Tutkimukset ovat osoittaneet, että se tappaa useita yleisiä bakteereja ja viruksia, jotka ovat vastuussa sairauden aiheuttamisesta, mukaan lukien E. coli, S. pneumoniae ja H. influenzae (1). Lisäksi tutkimus, joka testasi useita käsinpesutyyppejä, osoittaa, että teepuuöljyn lisääminen puhdistusaineisiin lisäsi niiden tehokkuutta E. colia (2-lähde) vastaan.

Luomu Talisaippua sisältää teepuuöljyä ja soveltuu usein toistuvaan käsienpesuun kuin koko vartalolle suihkusaippuaksi. 

Jos kärsit päänahan kutinasta, kokeile teepuuöljyä sisältävää Palashampoota

 

HUOM! Teepuuöljy ei ole hormonihäirikkö ja sitä voivat käyttää myös teini-ikäiset pojat ja tytöt. (Muutama vuosi sitten internetissä levisi raportti, että laventeli ja teepuuöljy olisivat mahdollisia homonihäirikköjä). Voit lukea Robert Tisserandin vastineen tähän väitteeseen täältä

 

 LÄHTEET:

1. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties
C F Carson 1K A HammerT V Riley

 

2. Effectiveness of hand-cleansing formulations containing tea tree oil assessed ex vivo on human skin and in vivo with volunteers using European standard EN 1499
S Messager 1K A HammerC F CarsonT V Riley

 

3. Regulation of wheal and flare by tea tree oil: complementary human and rodent studies
Zeinab Khalil 1Annette L PearceNarmatha SatkunanathanEmma StorerJohn J Finlay-JonesPrue H Hart

 

4. New Perspectives on Antiacne Plant Drugs: Contribution to Modern Therapeutics
Priyam Sinha, Shruti Srivastava, Nidhi Mishra, and Narayan Prasad Yadav*

 

5. Tea tree oil gel for mild to moderate acne; a 12 week uncontrolled, open-label phase II pilot study
Harsimran Kaur Malhi 1Jenny Tu 2Thomas V Riley 3 4Sujith Prasad Kumarasinghe 2 5Katherine A Hammer 4

 

← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

2 kommentit

 • Hanna/Kolme Cosmetics

  Kiitos sinulle Emmaljuu kommentoinnista ja siitä että arvostat tekemääni työtä:)

 • Emmaljuu

  Kiitos näistä kirjoituksistasi, jotka on ajatuksella tehty! Harvassa blogitekstissä on lähteet mukana!

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua