Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit 5.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Ostoskori

Tiesitkö, miten retinolin puutostila näkyy ihossasi? Ja miten paikkaat retinolin janoa parhaiten?

Kirjoittanut Eeva Pauliina
Tiesitkö, miten retinolin puutostila näkyy ihossasi? Ja miten paikkaat retinolin janoa parhaiten?

Tämän kolmiosaisen blogisarjan toisessa osassa käymme läpi, kuinka A-vitamiinin puutostila voi näkyä ihollamme erilaisina oireina. Kuten ensimmäisessä osassa todettiin, A-vitamiini eli retinoli osallistuu lukuisiin elintärkeisiin tehtäviin kehossamme ja on välttämätön mm. ylläpitämään soluepiteelin rakennetta ja toimintaa ihossa. Retinoli osallistuu erilaisilta infektioilta ja patogeeneilta suojaavan muurin rakentamiseen, on välttämätön terveiden solujen uusiutumisprosessissa ja liian nopean solujen jakautumisen hidastamisessa ja lisäksi sillä on kyky lisätä ihon kollageenin tuotantoa.

 

Mitä retinoli tekee ihollemme ja mistä sitä saa parhaiten?

Myyttisen tarinan mukaan Kleopatra olisi kylpenyt vuohenmaidossa ja hoitanut ihoaan eläimen talilla pitääkseen huolta kauneudestaan. Emme ihmettele yhtään, mikäli tarina pitäisi paikkansa, sillä erityisesti vuohen maito ja lajityypillisesti nurmea syöneen eläimen tali sisältävät runsaasti luonnollisessa bioaktiivisessa muodossa olevaa A-vitamiinia, jonka ihomme tunnistaa ja kykenee hyödyntämään parhaiten.

Ihonhoidossa retinolin tiedetään edistävän epiteelisolujen muodostumista sekä kollageenin tuotantoa ja näin ollen se toimii ennenaikaisen vanhenemisen hidastajana. Retinoli ehkäisee ihon ryppyyntymistä ja sen tiedetään tasoittavan juonteita. Sen on todettu vaalentavan maksaläiskiä, vähentävän hyperpigmentaatiota, rauhoittavan aknea, pienentävän laajentuneita ihohuokosia, tasapainottavan talin eritystä, tukevan talirauhasten normaalia toimintaa, vähentävän ihon ohenemista sekä lisäävän ihon pehmeyttä, kimmoisuutta ja nuorekkaana pysymistä.

Kuva: Kaksi viikkoa Mummeli Talivoiteen käytön jälkeen

Miten retinolin eli A-vitamiinin puutostila voi näkyä ihossamme?

  • ihon ennenaikaisena rypistymisenä,
  • erilaisina pigmenttihäiriöinä,
  • ihon kuivuutena ja kovuutena, 
  • tietyntyyppisenä aknena (acne vulgaris)
  • keratosis pilaris (sarveistappi) -oireina.
  • myös psoriasiksen iho-oireisiin on liitetty mahdollisuus A-vitamiinin ja D-vitamiinin puutostilasta.

Voiko aknen taustalla olla kyse retinolin puutostilasta?

Kyllä! Aknen ja talirauhasten epänormaalin toiminnan taustalla voi useissa tapauksissa olla kyseessä retinolin puutostila. Aknea hoidetaan usein synteettisillä retinolijohdannaisilla, jotka eivät kuitenkaan toimi samalla tavalla kuin luonnollinen bioaktiivisessa muodossa oleva retinoli. Tulehtuneen akneihon mikrobit ovat usein epätasapainossa ja ne tarvitsisivat kipeästi oikeanlaista ravintoa, kuten esimerkiksi naudan talia. Aknelääkkeiden vaikutuksesta ihomme mikrobisto ei saa oikeanlaista ravintoa, jolloin ne alkavat tuottamaan erilaisia metaboliitteja, jotka itseasiassa aiheuttavat tulehdusta ja aknenakin ilmenevää epätasapainotilaa ihollamme.

Kolme Cosmeticsin Talivoiteet sisältävät ruoholla ruokitun naudan talia, jossa retinoli on sen alkuperäisessä muodossa

Talia sisältävät ihonhoitotuotteet on erinomainen valinta ravinteita ja rasvakosteutta kaipaavalle iholle. Tali on hyvin siedetty raaka-aine ja se muistuttaa paljon ihon omaa ihorasvaa.

Talivoiteet ovat myös erinomainen tuote sinulle, joka kärsit esimerkiksi aknesta tai olet vierottautumassa kortisonista (TSW), sillä glukokortikoidien (kortisoni, aknelääkkeet, retinoidit yms.) liiallinen käyttö altistaa retinolin puutostilalle. Synteettiset retinolijohdannaiset ja kasviperäinen beta-karoteeni eivät pysty korvaamaan luonnollista bioaktiivisessa muodossa olevaa eläinperäistä retinolia.

Moni onkin sanonut Talivoiteiden tekevän ihosta erityisen kimmoisan, pehmeän ja tuovan kasvoille terveen hehkun. Oletko sinä jo antanut ihosi jo nauttia luontaisesta retinolista?

Blogisarjan kolmannessa osassa pureudumme tarkemmin retinolin käyttöön kosmetiikassa ja ymmärrät miksi juuri luonnollinen (talin sisältämä) retinoli voi auttaa ihoasi sietämään paremmin auringon UV-säteitä.

← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

0 kommentit

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua