Tämä sivusto ei tue käyttämääsi selainta.

Paketit alk 4.90€ Ilmainen toimitus yli 69€ tilauksiin.
Nopea toimitus 1-3 arkipäivää
Ostoskori

Kasvojen puhdistus – 3 toimivaa ihonhoidon hifistelijän vinkkiä, joita ei moni tiedä

Kirjoittanut Hanna Savioja
Kasvojen puhdistus – 3 toimivaa ihonhoidon hifistelijän vinkkiä, joita ei moni tiedä

Hyvinvoivan kasvojen ihon hoito ja kosteutus alkaa jo ihon puhdistamisesta.  Puhdas iho on myös vastaanottavaisempi hoitaville tuotteille ja saat niistä kaiken irti. Liiallinen puhdistaminen taas saattaa kuivattaa ihoa ja korjausliikkeiden tekeminen kosteuttavien ainesosien kanssa on vaikeampaa. Kokosimme vinkkilistan ihonhoitorutiiniesi tueksi.

Kasvojen puhdistusrutiini kannattaa tarkistaa elämäntilanteen ja vuodenaikojen mukaan. Se, mikä toimii kesällä- ei välttämättä toimi talvella. Iho muuttuu myös iän ja hormonaalisen kierron mukaan. Monella saattaa puhjeta hormonaalinen akne vasta 3-kymppisenä ja aikaisemmin toimineet ihon puhdistusrutiinit saattavat viedä tilannetta vain pahempaan suuntaan. Sormi meni aluksi suuhun tässä vaiheessa myös allekirjoittaneella. Tavallisen saippuan käyttöä ei suositella kasvojen pesuun. Se kyllä puhdistaa ihon, mutta on yleensä liian voimakkaasti puhdistava kasvojen iholle. Valitse nimenomaan kasvosaippua, jonka raaka-aineet ja niiden suhteet on suunniteltu kasvojen puhdistukseen. Luonnollisisssakin palasaippuoissa ja huimia eroja. 

Yleisesti ottaen teollisia tensidejä sisältäviä pesuaineita kannattaa vältellä kasvojen puhdistuksessa. Tuoteselosteessa sulfaatit tunnistaa nimistä Sodium laureth sulfate ja Sodium lauryl sulfatate. Mitä ylempänä ne on ilmoitettu ainesosalistassa, sen pesevämpi tuote on. Marketeissa on valitettavasti melko vähän saatavilla sulfaatittomia tuotteita.

1. Puhdista kasvot vain iltaisin

Toisin kuin monessa oppaassa neuvotaan ei ihon rutiininomainen pesu aamuin-illoin ole tarpeellista. Tällä luodaan usein vain kierre monille ihonhoitotuotteiden käytölle. Mitä enemmän teet, sitä enemmän korjaat. Ajoita tehokkaampi puhdistus iltaan ja pese huolellisesti meikit ja iholle kerääntyneet epäpuhtaudet iholta pois ennen nukkumaanmenoa. Kerrosta kasvovesi, seerumi ja kasvovoide puhtaalle iholle. Tarjoa tehokkaimmat ja kosteuttavimmat tuotteet ihoasi ravitsemaan juuri illalla. Näin saat suurimman hyödyn irti ihon jokaöisestä uudistumisesta ja myöskin arvokkaista tuotteista. Aamulla kannattaa kasvot korkeintaan pyyhkiä kasvoveteen kostutetulla vanulapulle/kestolapulla. Yön aikana iho erittää myös talia. Tätä ihon parasta omaa kosteuttajaa ei kannata väheksyä ja pyrkiä siitä eroon, vaan pikemminkin vaalia ja tukea sen tasapainottavaa vaikutusta. Tali, eli sebum on osa ihon tärkeää suojavaippaa (hydrolipidikalvo).

2. Valitse puhdistustuote ihon likaisuuden mukaan

Sen sijaan, että seuraisit sokeasti näitä neuvoja, on oman ihon tunteminen ja seuranta tärkein työkalusi. Totuus on, että suurin osa ihmisistä ei tunne omaa ihotyyppiään- usein pintakuiva iho tai nopeasti rasvoittuva iho johtuu vain vääristä tuotteista. Mikään ihotyyppi ei pidä liian pesevistä ihonpuhdistustuotteista.


 • Puhdistus öljyllä: Kokeile tätä jos ihosi on äärimmäisen kuiva ja herkkä tai olet pyörällä päästäsi tuotteiden valinnassa. Puhdistusmaidoissa, geeleissä on todella suuria eroja ja jos et tunne ainesosalistan inci-nimiä ja niiden toimintaa, on öljy hyvä valinta. Se sopii kaikille.

  Öljypuhdistus sopii kaikille ihotyypeille ja toisin kuin luullaan, sopii se erinomaisesti myös rasvoittuvalle iholle. Nopeasti rasvoittuva iho voi johtua liian tehokkaasta ja kuivattavasta tuotteesta. Suurin osa marketin putsareista sisältää voimakkaasti peseviä teollisia  tensidejä, jotka ovat monen iho-ongelman alullepanija. Iho on nimittäin viisas ja yrittää tasapainottaa iholta riisuttua kosteutta (talia) kiihdyttämällä talintuotantoa (kun ihon pinta on kuivunut, ei tali pääse ulos ja tukkeumia sekä epäpuhtauksia alkaa syntymään).

  Hyviä öljyjä ihonpuhdistukseen:
  Kehäkukka & Kaura Hoitoöljy, kylmäpuristettu kookosöljy, oliiviöljy, hamppuöljy, aprikoosinkiviöljy, risiiniöljy (max 20% toiseen öljyyn sekoitettuna. Risiiniöljy on tehokkaasti puhdistava ja liian suurina pitoisuuksina kuivattava). Valitse aina mahdollisuuksien mukaan kylmäpuristettu ja luomulaatuinen öljy.
Asiakaspalaute Kehäkukka & Kaura Hoitoöljystä:
⭐⭐⭐⭐⭐
Hellävarainen meikinpoistaja! Poistaa vedenkestävätkin meikit tehokkaasti, mutta samalla ihoa hoitava! Kiva myös esim hiuksille tai kasvovoiteen sekaan. Tosi hyvän tuntuinen kasvoilla. Käytän tuotetta about joka toinen päivä, on riittoisaa ja kesti n. 2 kuukautta käytössä!  • Puhdistus kasvosaippualla ja tehokas meikinpoisto:
  Kolmen kasvosaippuat sisältävät suuren osan massastaan merisuolaa. Se yhdessä tarkkaan valittujen ihoa hoitavien öljyjen kanssa tekevät näistä saippuoista toimivan monelle ihotyypille. Voimakkaatkin meikit lähtevät iholta helposti kasvosaippuan avulla. Hiero ensin meikit liikkeelle  öljyn avulla ja pese epäpuhtaudet lopuksi pois kasvosaippuan avulla. Tämä kaksivaiheinen puhdistus on usein tehokkaampi ja hellävaraisempi kuin pelkän emulgoituvan puhdistusöljyn käyttö. 

  Kasvosaippuan sisältämä merisuola saa iholla aikaan osmoottisen paineen, jolloin ihon sisemmistä kerroksista nousee kosteutta pintaan. Vaikutuksen huomaa usein n. kahden viikon käytön jälkeen. Kasvosaippuat ovat merisuolan ansiosta kivikovia, kuivuvat nopeasti ja lisäksi todella riittoisia. Säästät pitkän pennin vaihtamalla nestemäiset kasvojen puhdistustuotteet palaan.

Asiakaspalaute Kasvosaippua Sensitive:
⭐⭐⭐⭐⭐

"Puhdistava saippua. Tämä saippua puhdistaa hyvin ja on ihanan pehmeä. Ei ärsytä ihoa. Itselläni on erittäin herkkä ja punoittava iho ja tämä saippua sopii erinomaisesti atoopikolle."

Asiakakokemus: Kasvosaippua Teepuuöljy & Aktiivihiili
⭐⭐⭐⭐⭐
"Loistava tuote! Tilasin aktiivihiili&teepuusaippuan kokeiluun,aiemmin oli ollut käytössä pelkkä teepuusaippua. Leukaan alkanut aikuis-iällä ilmaantua joka kk hormoninäppyjä ja mustapäitä nenässä,muuten hyvä iho. Nyt käytössä toinen saippua ja tehon huomasi jo ekan palan kohdalla! Hormoninäpyt ovat vähentyneet reilusti ja ne yksi tai kaksi mitkä pintaan asti edes pääsevät,paranevat huiman nopeasti!
Todella positiivinen yllätys tämä saippua! 😍 ja mitä mustapäihin tulee,nekin tuntuvat lähtevän pois melkein itsestään. Ihan kuin saippuapesu nostaisi niitä ihosta ylös."

 • Meikittömän ihon puhdistus:
  Ihon puhdistustapa kannattaa valita ennenkaikkea sen mukaan, onko iholla jotain puhdistettavaa. Meikittöminä päivinä kannattaa iho puhdistaa mahdollisimman miedosti ja säästää ihoa turhalta rasitukselta.

  Puhdistusmaitopulveri Kaurasilkki sopii vähämeikkisille/meikittömille päiville. Sen hellävarainen puhdistusteho perustuu betaglukaania ja luonnollisia saponiineja sisältävään kauraan ja ihoa kuorivaan valkoiseen kaoliinisaveen.
 • Myös pelkällä kasvovedellä pyyhkiminen riittää hyvin jos iho ei ole kovin likainen. Ruusuvettä sisältävä Flow Cosmetics Ruusuvesi sopii herkälle iholle, Koivunmahlaa, hyaluronihappoa ja pakuriuutetta sisältävä Birch Sap Mist tehokosteutukseen ja Pajunkuorta sisältävä Berry Mist kirkastamaan ja pehmentämään epäpuhdasta ja ikääntyvää ihoa.

 3. Puhdista kosteuttamalla

Moni ei tätä tiedä, mutta paras tapa puhdistaa ihoa on antaa sen itse tehdä se. Terve ja kosteutettu iho hengittää ja työntää itse epäpuhtaudet iholta ulos. Voit tukea ja mahdollistaa tämän näillä kahdella must-have- tuotteella:

 • Käytä kasvovettä. Valitse kasvovesi, joka sisältää glyseriiniä, hyaluronihappoa tai muuta ihoa kosteuttavaa ainesosaa. Huom! Misellivesi ei ole sama asia kuin kasvovesi! Misellivesi on suunniteltu ihon puhdistamiseen ja kasvovesi taas kosteuttamiseen. Sumuta kasvovesi aina puhdistuksen jälkeen kostealle iholle ja jätä se iholle. HUOM! Lisää kasvovoide ihon vielä ollessa kostea kasvovedestä.

 • Hanki BHA-happoja sisältävää kasvoöljyä tai öljyseerumia. BHA-hapot on tunnettuja mm. mustapäiden ja sitkeiden epäpuhtauksien poistossa. Kehäkukka sisältää luontaisesti BHA-happoja ja löydät sitä runsaasti tästä öljyseerumista.

 

Asiakaspalaute: Vitamiini Öljyseerumi Raaka Kehäkukka 30ml
⭐⭐⭐⭐⭐

"Sain seerumin testiin ennakkoon ja voin suositella sitä lämpimästi! Ihan parhaita öljyseerumeita, joita olen kokeillut! Kahden viikon aikana ihoni väri on tasoittunut ja saanut tervettä hehkua. Ajatettelin seerumilla olevan vain ihoa kosteuttavia ominaisuuksia, mutta sivussa ihon epäpuhtaudet ovat vähentyneet ja näppylöitä ei ole ilmestynyt tämän käytön aloittamisen jälkeen."

 

Tässä vielä muutamia extravinkkejä, joilla autat ihoa voimaan paremmin:

 • Pese aina haalealla/kädenlämpöisellä vedellä. Älä käytä kuumaa vettä, koska se liuottaa hyödyllistä talia ihon pinnalta ja ihosi kuivuu.
 • Vaihda tyynyliina säännöllisesti se kerää nopeasti epäpuhtauksia.
 • Levitä kasvovoide aina puhtailla käsillä.
 • Kuori iho muutaman kerran kuukaudessa. Jos huomaat, ettei iho ime ihonhoitotuotteita ja näyttää samealta ja elottomalta- on aika kuoria se. Kokeile tätä luonnonmukaista puhdistussorbettia, joka tasapainottaa talintuotantoa.

 

 

 


-

← Vanhempi postaus Uudempi postaus →

0 kommentit

Jätä kommentti

Huomioithan, että kommentit täytyy hyväksyä ennen julkaisua