Ostoskori
Postipaketti vain 3,90€. Nopea toimitus 2-3 arkipäivää, Ilmainen toimitus yli 45€ tilauksiin!

MIKSI TALI?

Talia on käytetty kautta historian saippuanvalmistuksessa, eikä turhaan. Tali antaa saippualle mahtavia ominaisuuksia: silkkinen vaahto puhdistaa hellävaraisesti ja kovuus tuo käyttömukavuutta ja ehkäisee saippuan nopean kulumisen. 100% talista valmistettu saippua tuoksuu miedosti suovalle ja on vitivalkoinen. Tästä inspiroituneena on syntynyt myös valmistamani Original-saippuat, joissa pääraaka-aineena on tali.

 

Massiiviset määrät eläinrasvaa päätyy vuosittain roskiin lihateollisuuden sivutuotteena. Ennen vanhaan kotieläimistä hyödynnettiin kaikki mahdollinen, ei pelkästään lihaa, vaan myös taljat, sisäelimet, luut, sorkat, jänteet ja tali. Saippuanvalmistus oli olennainen osa materiaalin hyötykäytöstä. Mielestäni tämä myös kertoo arvostuksesta eläimiä kohtaan

Omissa saippuoissani käytän kotimaista talia, jonka olen itse hakenut luomutilalta ja puhdistanut raaka-aineeksi. Eläimet saavat viettää lajinmukaista elämää, hoitaa jälikasvuaan ja mm. laiduntaa ympäri vuoden ulkona. Eläimiä ei kasvateta talin vuoksi ja siksi tämän materiaalin hyötykäyttö ja jatkojalostaminen edustaa luontoa säästävää kiertotaloutta, jossa energian ja hävikin määrä minimoidaan.

Tali antaa antaa saippualle stabiiliutta niin vaahdon kuin käyttöikänsä suhteen ja siitä valmistettu saippua ei härskiinny helposti, vaan pikemminkin paranee käytössä. Tätä erinomaista ja perinteistä materiaalia muistuttaa fysikaalisilta ominaisuuksiltaan eniten palmuöljy, jota onkin alettu käyttämään saippuanvalmistuksessa yhä enenevissä määrin. Palmuöljy on eksoottinen kaukana tuotettu ja yleisesti käytetty raaka-aine vegaanisissa saippuoissa. Palmuöljyä käytetään paljon myös elintarvike-ja kosmetiikkateollisuudessa, sillä se on erittäin halpaa mm. kestämätöntä viljelyä ja sadonkorjuuta koskevien käytäntöjen vuoksi, käytäntöjen, jotka tuhoavat sademetsiä jättäen uhanalaisia lajeja, kuten orankeja ilman elinympäristöä.

Siksi Tali.

-Hanna

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods